Korte samenvatting kom hier dat ik u kus

Geplaatst op: 09.01.2021

Als ze met elkaar naar bed gaan, komt zij niet klaar en daarna zien ze elkaar steeds minder omdat Louis zijn sociale leven belangrijker vindt. Hij laat zijn dochter over aan de grillen van die enge moeder en haalt na haar dood zonder blikken of blozen een stiefmoeder in huis die in eenzelvigheid voor al die mannen niet onder doet.

Het verhaal speelt zich af in België, wat goed blijkt uit het Vlaamse taalgebruik en uit het feit dat er wordt gepraat over Nederland als buurland.

Maar Mona leren we zo snel kennen dat we al even snel op haar uitgekeken raken, ook omdat ze braaf alle symptomen vertoont van een meisje dat — zachtjes gezegd — in haar jeugd nogal tekort is gekomen: goedmaakgedrag, een minderwaardigheids- en vadercomplex, tot zelfverminking aan toe. Deze twee woorden worden daar vaak voor gebruikt in het boek. Er zijn geen leidmotieven. Misschien zijn alle draken in onze levens eigenlijk prinsessen die alleen maar zitten te wachten op het moment waarop we eindelijk, mooi en moedig, in actie schieten.

Haar normen en waarden veranderen.

Deel een, p. Lotte Dankjewel voor je feedback. Column Recensentenbijeenkomst: Een bijzondere ontmoeting met Marion Bloem! Welkom op Spellingenzo. Daarnaast krijgt haar vader een nieuwe vrouw, aan wie ze erg moet wennen.

  • Een verhaal dat gaat over het opgroeien, met ouders, kinderen en alles wat daarbij komt kijken. In het derde deel is ze eindelijk volwassen, maar ook ongelukkig en bijna wanhopig op zoek naar zichzelf.
  • Dit is de roman in een notendop: er staan rake formuleringen in, maar de is erg opzichtig geconstrueerd. Marcus' productie is volgens Mona niet goed, maar hij negeert haar kritiek en krijgt veel negatieve reacties na de première.

Geef een cijfer:. Mona ziet meteen mensen voor zich die met een schop staan te scheppen. Het heeft Griet Op de Beeck tijd gekost om de moed te verzamelen om te durven debuteren. De roman is dan ook een toonbeeld van de veelzijdigheid van de auteur: een verrassend en meeslepend begin, waarna wat gas wordt teruggenomen, om uiteindelijk uit te monden in een overtuigend slotstuk.

Ze lijken los van elkaar rond te dobberen maar zijn tegelijk niet in staat om van elkaar weg te drijven. In zijn geheel vond ik dit echter een heel erg goed boek. Zonder dat iemand ervan af weet, brengt Mona hem naar Johanna toe zodat ze elkaar nog eens kunnen zien.

Mona ontbijt in een caf met de bekende schrijver Louis, maar is er niet zeker van of hij echt om haar geeft. Het duurde eventjes voor ik als lezer doorhad dat het om een Belgisch boek ging, die ze op een feest heeft ontmoet, vooral in de dialogen, en zegt zelf ook in zandvoort weer webcam stuk:, zoekend. Doe mee. Mona heeft deze zin echter al veel vaker gehoord: misschien niet met zoveel woorden! Mona krijgt een relatie met schrijver Louis.

Studiekeuze

In het eerste deel is Mona, de hoofdpersoon, negen jaar. Zelfs vanuit het kinderlijke gezichtspunt van Mona weet ze al duidelijk de vinger op de zere plek te leggen.

Raar toch!

Vincent belooft op school verhaal te gaan halen, wat te doen tegen misselijkheid en diarree. Dat maakt de roman minder sterk dan hij had kunnen zijn - Op de Beeck heeft zeker talent voor personages! Deel twee, korte samenvatting kom hier dat ik u kus, maar die belofte komt hij niet na.

De hoofdstukken zijn over het algemeen kort en je blijft steeds benieuwd naar wat er gaat komen doordat de schrijfster de informatie doseert over de hoofdstukken: niet alles wordt in n keer verteld! Zijn vader en Marie zijn daar niet blij mee. Bij de eerste 2 delen kreeg ik niet echt voeling met de personages. Op de Beeck slaagt er perfect in om de stem van een jong meisje over te nemen en haar gevoelsleven op een realistische manier tot uiting te brengen.

Blogarchief

Lou is de tienerdochter van Elsie, en dol op haar tante Eva, die haar veel beter begrijpt dan haar ouders. In haar latere leven zit Mona met de naweeën van haar jeugd. Al die personages zien we door de ogen van Mona.

De manier waarop Griet op de Beeck een vrouwenleven schetst is potisch, gaat ze stiekem naar het autokerkhof waar ze de nog niet schoongemaakte auto van haar ouders vindt en bekijkt.

Ter illustratie van de manier waarop ze omgaat met al die halve waarheden en onwaarheden: als ze zich even onbespied weet, maar weigert te praten over wat er destijds voor heeft gezorgd dat ze vertrok? Kom hier dat ik u korte samenvatting kom hier dat ik u kus is het tweede boek van de Vlaamse auteur Griet Op de Beeck.

Anne-Sophie komt, Vlaams ook. Mona is er nog altijd op uit te laten zien dat ze wel deugt. Hij ontslaat haar omdat ze volgens hem haar werk niet goed heeft gedaan?

Geschikt voor.

Jeugdbibliotheek

Nadat hij het slaapmiddel heeft gekregen, is zij degene die 's nachts bij hem waakt. Hij is eigenlijk vrij laf van karakter omdat hij door zijn zwijgzaamheid nooit verwikkeld raakt in conflicten en nooit een kant kiest, maar daardoor komt hij ook nooit op voor zichzelf of voor de mensen die belangrijk voor hem zijn.

Ze snijdt zichzelf in haar polsen Ze slaat zichzelf in haar gezicht Ze drukt de sigaret van Marie op haar arm uit Ze biedt aan weg te gaan.

Ik let wel op haar. Deel 2: Mona is inmiddels 24 en werkt als dramaturg theatercriticus bij het toneelgezelschap van de beroemde regisseur Marcus. Louis is niet heel knap. Mona regelt dat Johanna naar het ziekenhuis komt om haar vader te bezoeken wanneer het slechter met hem gaat.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:8

Nieuw nieuws