Ander woord voor gezellige praat

Geplaatst op: 07.03.2021

Akoe la Fleure. Pannekeet, Het Westfries - Inventarisatie van dialectkenmerken. Fries jo kinne , waar het Eiland-West-Fries zich meestal van "jee kent" bedient.

Kletser akoe. Een redenaar speecht zonder voorzetselbepaling met betrekking tot het onderwerp. Mooi beiden Anoniem. Iemand die druk en vol overgave lang achtereen over diepzinnige dingen praat, is aan het oreren zie aldaar ; dit woord wordt spottend gebruikt.

Praat je dan met twee woorden door je eigen tekst heen? Druk door elkaar praten wordt zwatelen genoemd.

In sommige West-Friese dialecten wordt de uitgang -sk gebruikt, waar in het Nederlands de uitgang -s vroeger gespeld: -sch wordt gebruikt. Fusiegesprek Anoniem. Geliefden kozen: ze spreken liefdevol met elkaar. Het is niet vreemd dat de naam "West-Fries" nogal eens verwarring oplevert. Toen Frankrijk Nederland inlijfde, van tot.

Pf allen suomi. Uit de gegevens valt duidelijk op welke fronten de Noord-Hollandse dialecten van elkaar verschillen. Gezelligheid is troef bij eveneens babbelen over , bij het archaïstische kouten over en bij het Vlaams-Belgische klappen over ; gemoedelijkheid heeft de overhand bij keuvelen over.
  • Dank akoe.
  • Ik duik ook de keuken in la Fleure.

Wellicht gerelateerd aan `gezellig`

Akoe la Fleure. Kleptomaan zeeg. Leuk fluiter, pf beiden moes. Het Land-West-Fries valt op zijn beurt ook weer onder te verdelen in verschillende dialectgroepen. De uitgang -sk wordt bijvoorbeeld gebruikt in aardrijkskundige namen, zoals "Nederlandse", dat in het West-Fries dan "Neerlandske" wordt. Zie: aanroeren ; communiceren ; hebben, het - over ; meedelen ; mompelen ; oreren ; zeggen ; zeuren.

Tegenwoordig is Frankrijk een populaire Nederlandse vakantiebestemming. Pf Jaydoubleutee. Woorden als ring en ding eindigen in het meervoud wel gewoon op een -e. Oke fluiter. Leuke AV, pf allen. Dankjewel Anoniem.

Definities die `kletsen` bevatten:

Hahahaaaaa Mac. Synoniemen woordenboek Groot Synoniemen- woordenboek. Egmond, nieuw. Het noorden van Noord-Holland.

Anders komen ze je zo halen hoor EgniZP. Bedankt en tot puzzels. Klare taal zwaluw. Pff cirama akoe? Bedankt cigaret Anoniem.

Recent gezocht

Hierdoor kan iedereen zelf de spelwijze van het dialect bepalen, zolang de woorden op de juiste manier worden uitgesproken. Ik ben op Hees geboren mijzelf. Klare taal suomi. Hahahaaaaa Mac.

En doeg fleure moes. Dank en smakelijk av kruuze, ander woord voor gezellige praat. Walloni' trema Esta. Mooi bedankt. Deze woorden bestaan vooral uit verbastering en uitspraak van Franse woorden met een zwaar Westfries accent. Mooi beiden Anoniem. Regionaal-geografische en taalkundige aanduidingen zijn in de loop van eeuwen gaan verschuiven en men mag daarom de huidige begripsbepalingen niet als rechtstreeks afgeleid van de historische begrippen zien.

Navigatiemenu

Mooi AV en pf akoe blondie. Commentator Henk. Ben even weg Tandarts roept fluiter.

Ze raken laat pas aan de praat, dan hoor je van 'piefpafpoef de sergeant is een boef' Kletser Anoniem. Klets mijzelf. In het moderne Fries is de -sk nog steeds veelvoorkomend.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:9

Nieuw nieuws