Wasmachine pompt water niet weg

Geplaatst op: 20.11.2020

Op Wassen. Hoor je de machine na enige tijd weer geluid maken?

Stap 4. Controleer dan of er geen blokkade in de afvoerslag zit. Hulp na aankoop van een wasmachine. Hier kan een kledingstuk in vastzitten. Lees meer. Dus niet met een vreemde knik of bocht.

Hema station eindhoven dat geval is het het beste om door een specialist te laten kijken naar het apparaat.

Fiyo Nederland. Alle wasmachine problemen. Leg een handdoek op de grond onder de wasmachine om het water dat vrijkomt op te vangen. Controleer dan of de pulley vrij loopt.

Dan kun je de afvoer nog controleren. Producten wasmachine reparatie vaatwasser reparatie wasdroger reparatie koelkast reparatie oven reparatie. Lukt dit niet eenvoudig, dan is de pomp aan vervanging toe.

Stap 2. Reinig het filter

Als je pomp wel afpompt maar het water terugloopt, kun je de afvoer controleren op verstoppingen. Raadpleeg een loodgieter, want dan zit het probleem waarschijnlijk verder in de leidingen. Informeren Vergelijken Beste deal. Blokkades in de slangen binnen de wasmachine Er is een aantal slangen vanaf de kuip naar de afvoerslang die geblokkeerd kunnen zijn.

Het kledingstuk bereik je door het rubber dat de buitentrommel verbindt met de pomp los te maken. Voor

  • Onderaan de wasmachine zit een deksel waar de onder andere de afvoer van de pomp zich bevindt. Reinig het filter.
  • Pompfiler verwijderen 2.

JavaScript lijkt uitgeschakeld te zijn in jouw browser. De afvoer zit tussen de binnen- en buitentrommel. Zit de slang er goed in! De machine centrifugeert en pompt niet Als de wasmachine niet pompt, dan is waarschijnlijk of de pomp defe. Als er inderdaad een obstakel zit, wasmachine pompt water niet weg.

Stap 1. Haal de stekker uit het stopcontact

Wanneer je geen kleding in de afvoer aantreft, dan zou het zomaar kunnen dat je pomp stuk is en vervangen moet worden. De machine pompt, maar het water komt terug Controleer de afvoer waarop de wasmachine is aangesloten. Krijg je weer een foutmelding of pompt je wasmachine nog steeds niet af? Inloggen Zoeken.

Neem contact op met de verkoper of de fabrikant. Als je een wasmachine hebt die de inhoud weegt, met een kosten indicatie, wasmachine pompt water niet weg. Er hoeft niet direct iets ernstigs met de wasmachine aan de hand te zijn. Hieronder een overzicht van mogelijke oorzaken van het probleem 'Wasmachine pompt niet af', zou het kunnen dat de machine niet de juiste balans van de trommel kan vinden.

De pompfilter is verstopt Maak het filter schoon.

Ontkalker voor je koffiezetter

Snel naar eenvoudige oplossingen die je zelf kan uitvoeren met deze tips van de monteur Snel naar kosteninindicatie veel voorkomende reparaties door de monteur. Wanneer je wasmachine afvoer water omhoog moet pompen, dan kan het zijn dat het water terugloopt. Als de wasmachine niet pompt, noch centrifugeert, dan is waarschijnlijk of de pomp defect, of de riem.

  • Extra tip van Wassen.
  • Ontstop de afvoer.
  • Als de wasmachine noch centrifugeert noch pompt, dan zou het kunnen dat de pomp kapot is.
  • Controleer ook of de afvoerslang van de wasmachine niet te ver in de afvoer zit, en dat de afvoer waarop de slang uitkomt, hoger gepositioneerd is dan de wasmachine zelf.

Ga na of de afvoerslang van de machine niet te ver in de afvoer zit en dat de afvoer waarop de slang aangesloten is, waardoor de afvoer niet meer goed werkt. The website is in Dutch. Laatste tweedehands. In het laatste geval kan het zo zijn dat je per ongeluk iets kapot maakt! Geplaatst op: De afvoer zit tussen de binnen- en buitentrommel. Krijg wasmachine pompt water niet weg weer een foutmelding of pompt je wasmachine nog steeds niet af.

Hier kunnen zich een heleboel pluisjes of andere voorwerpen hebben verzameld, hoger zit dan de machine zelf. Volg hiervoor de bovenstaande instructies, wasmachine pompt water niet weg.

Filterdeksel reinigen

Binnen 10 minuten weet de monteur de oplossing. Controleer dan of er geen blokkade in de afvoerslag zit. Volg ons via:.

Hiervoor moet je natuurlijk eerst het water uit de machine laten lopen. Is jouw oude wasmachine de moeite en de investering niet meer waard. Als het reinigen van het filter het probleem niet oplost, is waarschijnlijk de afvoer verstopt.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:1

Nieuw nieuws